czwartek, 4 kwietnia 2013

racuchy jaglane (bezmleczne, bezglutenowe)

Dzieci zaśpikane więc jaglanka w cenie. Wyszły mi całkiem, całkiem racuchy - chłopaki się objadały tak, że nie zdążyłam nawet zrobić zdjęcia.

Przepis:
- szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- pół szklanki wody
- jabłko pokrojone w piórka
- pół łyżeczki proszku do pieczenia (ja mam taki bezglutenowy)
- jajko
- łyżeczka esencji z wanilii
- łyżeczka miodu
- masło klarowane do smażenia
- opcjonalnie rodzynki, otręby, zarodki, itp, itd
- do podania z sosem żurawinowym, syropem klonowy, miodem, powidłami śliwkowymi, etc

Kaszę i wodę wrzucamy do blendera i bzyk - masa ma być jak gęsta śmietana, nie za rzadka. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i smażymy. I już!

Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz