czwartek, 8 listopada 2012

Dziś pasztat

Dziś pasztet mamy Kasi K Właśnie wlazł do piekarnika. A Kaśka poszła do Fijołka - zobaczymy co jej wymyśli:)

Pasztet drobiowy z pieczarkami i żurawiną
1/2 kg piersi z indyka
1/2 kg wątróbki
1/2 kg pieczarek
1/2 bułki wrocławskiej lub 2 szt.kajzerki
2 cebule
2 jajka
majeranek
żurawina

Mięso, cebulę i pieczarki pokroić na grube plastry i udusić na patelni na maśle klarowanym. Bułkę
namoczyć i odcisnąć.
Mo-RE-LA la la la
Podsmażone składniki i bułkę zmielić, dodać jajka, doprawić solą i majerankiem, obsypać bułką tartą, przełożyć do formy i piec około 20 min/180C. Ja użyłam dwóch foremek - do jednej dodałam żurawinę.

 A wieczorem idę na wieczór autorski z Liską - autorką mojego ulubionego White plate. Nie mogę się doczekać:)






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz